Mohamed

De 36-jarige Mohamed is een geboren en getogen Amsterdammer met Marokkaanse ouders en een oudere zus. Mo is een grote sportliefhebber, ondernemend en soms een beetje verlegen. 

Na een gelukkige jeugd met vrienden, voetbal en een MBO diploma op zak kwam hij op straat terecht nadat het uitging met zijn vriendin waarmee hij samenwoonde. Onder andere schaamte zorgde ervoor dat hij twee jaar lang in een tent in het Flevopark woonde voordat hij om hulp vroeg. De constante zoektocht naar een woonplek in Amsterdam zorgde voor veel onrust en stress en het missen van een vaste basis maakte het lastig een baan te vinden.

Dit jaar behaalde hij met behulp van De Regenboog Groep een diploma aan de Johan Cruyff Academy als sportleraar en nu loopt hij via Gemeente Amsterdam 3 dagen per week stage bij verschillende basisscholen in Amsterdam om sportlessen te geven. Hij maakt enorme groei door!

Via De Regenboog Groep kwam hij ook in het passantenhotel terecht, waar hij op 20 december 2021 uit moest. De zoektocht en daarbij komende spanning begon weer.

Gelukkig kon eind november Mohamed via Homies Foundation aan de vriendengroep van Joost Doevendans worden gekoppeld. De boys kennen elkaar van de Hogere Hotelschool in Amsterdam, zijn tussen de 28-32 jaar en hebben met liefde een collectief gevormd om een stadgenoot te helpen.

Vanuit hun netwerk wisten zij binnen een week een anti kraak appartement in het door Mohamed geliefde Amsterdam Oost te bemachtigen. Nog geen week later stond hij glunderend met de sleutels in zijn eigen huiskamer, na meer dan 5 jaar geen eigen huis te hebben gehad pakt hij deze kans met beide handen aan en is sindsdien iedere dag in het huis te vinden om te klussen. Met veel hulp uit allerlei hoeken is het huis nu gevuld met meubels om vanaf volgende week het huis in te trekken. Zijn ambitie en dankbaarheid is groot, het is aanstekelijk. Mo staat in zijn kracht en kan nu samen met zijn nieuwe Homies verder bouwen aan een stabiele basis. Mocht je connecties hebben in de sport of op een andere een andere manier kunnen helpen, horen we je graag.

Mohamed
De 36-jarige Mohamed is een geboren en getogen Amsterdammer met Marokkaanse ouders en een oudere zus. Mo is een grote sportliefhebber, ondernemend en soms een beetje verlegen. 
Kithan
Iets meer dan een maand geleden, op 16 november om precies te zijn, ontmoetten we Kithan. Een jongen zoals de meesten, een levensgenieter met een dikke glimlach en een leven met hier en daar een krasje, maar bovenal een goeie jongen. Maar ook iemand die wat hulp behoeft, want Kithan was dakloos. Na een aantal succesvolle jaren in Nederland raakte hij z’n baan, z’n vriendin en z’n huis kwijt. Tijdelijk maakte die dikke glimlach plaats voor een hoop verdriet.
Guillermo
Ook lieve Guillermo hebben we via De Regenbooggroep leren kennen. Doordat zijn relatie uitging is kon hij niet meer bij zijn ex blijven wonen en had niet de middelen om een huis te huren.  Gelukkig kan hij via de Regenboog in een tijdelijk in sloopwoning verblijven. Sinds kort heeft hij zelfs werk bij de gemeente voor 28 uur in de week.
Antonio
“Hier staan we met onze Homie Antonio Gonzales (tweede van rechts boven met wit shirt) tijdens een gezellige avond. Mijn Homies vrienden zijn Thies, Cas, Salvatore, Jippe, Koen, Laurens, Lodewijk, Mark, Mart, Max, Raoul, Steven, Do en Bas. 
Alidjan
Alidjan is een van de vijf dak- en thuislozen waarmee we als Homies Foundation gaan starten. Op de foto staat hij met zijn duim omhoog, naast zijn nieuwe Homies, waarvan Clea de captain is (blond, links naast Alidjan). Ondanks dat het leven niet altijd even makkelijk is voor Alidjan, is hij vrolijk en positief. Hij maakt graag een grapje en praatje.