Antonio

“Hier staan we met onze Homie Antonio Gonzales (tweede van rechts boven met wit shirt) tijdens een gezellige avond. Mijn Homies vrienden zijn Thies, Cas, Salvatore, Jippe, Koen, Laurens, Lodewijk, Mark, Mart, Max, Raoul, Steven, Do en Bas. 

Ik ben Tom en ben ik aanraking gekomen met Homies Foundation via de talkshow Ghalid en Sophie waar Sander en Steven te gast waren. Het daaropvolgende weekend zouden ze vertrekken voor hun fietstocht naar Lapland voor Homies. In datzelfde weekend was het jaarlijkse uitje gepland met mijn vriendengroep. Terwijl Sander en Steven het snot voor hun ogen aan het fietsen waren, probeerde ik de groep warm te krijgen voor Homies en dat lukte.

Op 7 november kregen we te horen dat we waren gematcht met Antonio. Onze Homie is 59 jaar, geboren in Willemstad op Curaçao en sinds 1984 in Nederland. Antonio is vader van een dochter van 21 jaar en een zoon van 16 jaar. De afgelopen drie jaar heeft hij in Amsterdam gewoond. Antonio is een Kuk Sool won-beoefenaar. Binnen deze Koreaanse vechtkunst heeft hij de zwarte band. Naast sportief is Antonio ook muzikaal en is hij bezig met het leren van de Koreaanse en Hebreeuwse taal. Hij heeft ongeveer 30 jaar ervaring als fysiotherapeut bij verschillende praktijken. 

In december 2020 is Antonio zijn baan als fysiotherapeut verloren en sindsdien heeft hij geen andere baan kunnen vinden. Afgelopen september heeft hij zijn huis verloren door het gebrek aan inkomen. Sindsdien is Antonio dakloos en slaapt hij voornamelijk in zijn auto. Later vond hij gelukkig slaapplekken bij zijn nicht in Amsterdam of bij een jeugdvriend in Hellevoetsluis. Via De Regenboog is Antonio bij Homies in beeld gekomen en zo bij ons terecht gekomen. 

Ik merk de kracht van Homies en de vriendengroepen meteen al. Liefde geven en iemand erbij laten horen is de basis. Hieruit ontstaat (zelf)vertrouwen en kunnen de eerste stapjes worden gezet. En dat bleek want Antonio heeft inmiddels alweer een baan als fysiotherapeut, een ongekende prestatie van hem want hij komt van ver. Antonio had dat zetje nodig. Nu nog een huis fixen maar dat komt goed, hij heeft een goed inkomen inmiddels.”