Guillermo

Ook lieve Guillermo hebben we via De Regenbooggroep leren kennen. Doordat zijn relatie uitging is kon hij niet meer bij zijn ex blijven wonen en had niet de middelen om een huis te huren. Dit zorgde er zelfs dat hij in de bosjes van het Westerpark heeft moeten slapen.

Gelukkig kan hij via de Regenboog in een tijdelijk in sloopwoning verblijven. Sinds kort heeft hij zelfs werk bij de gemeente voor 28 uur in de week. Helaas is hij er nog niet. Hij moet de woning in maart verlaten en dat brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Kortom, tijd voor een extra boost. Sabine Claushuis en haar vriendinnen zijn via Homies om Guillermo gaan staan om liefde te geven en kansen te creëren. 

Guillermo is een gepensioneerde Surinaamse man, hij rent elke ochtend van 5:00 tot 6:00 uur, hij houdt van koken en maakt graag muziek. Hij drumt en speelt basgitaar. Hij drumt in een kerk in België en gelukkig kan hij thuis sinds kort weer een beetje oefenen op zijn elektronische drumkit die hij voor €25 op de kop heeft getikt. Door de financiële nood heeft hij zijn basgitaar als onderpand ingeleverd. Uiteraard hebben we met Homies zijn gitaar afbetaald zodat hij weer kan pingelen.

Het leven is soms pittig en het rondje hardlopen is de stok achter de deur om uit bed te komen. Guillermo heeft weinig sociale contacten en familie woont in Suriname. Samen met zijn vader is hij in 2005 naar Nederland gekomen, helaas is zijn heer in september 2020 overleden. Hij belt zijn moeder elke dag maar heeft haar al 15 jaar niet meer kunnen zien. Step by step proberen we samen het leven van Guillermo wat aangenamer te maken. Sabine en haar Homies hebben al van allerlei dingen geregeld, van een nieuw bed en gordijnen tot kleding en een zakcentje. Maar bovenal liefde.

Als je het Guillermo vraagt is buiten zijn moeder zien een autorijbewijs halen een van zijn grootste dromen. Hij ziet zichzelf graag als koerier rondrijden in toekomst. Hij had zijn theorie al, maar omdat hij geen geld heeft voor lessen is deze weer verlopen. Team Sabine heeft besloten dit rijbewijs te vergoeden, hoe gaaf is dat?! En wie weet wat er allemaal in 2022 zal gebeuren ;). Ga je hiervan aan en wil je ook een Homie helpen? En/of wil je muziek maken met Homie Guillermo? Laat het ons weten.