Guillermo

Dit is het verhaal van Guillermo en de vriendengroep van Sabine Claushuis.

| Guillermo is op 15 jarige leeftijd van Suriname naar Nederland gereisd samen met zijn vader. Omdat zijn vader de draagkracht niet meer had is Guillermo na 3 maanden al het huis uit gegaan om zelf te gaan werken. Vele soorten mensen zijn op zijn pad gekomen en hij heeft best wat hordes moeten nemen om zichzelf staande te moeten houden onder invloed van verschillende mensen, meningen en adviezen. Gelukkig heeft hij altijd voor het juiste pad gekozen en daar is hij zelf ook heel blij mee. Hij is uiteindelijk naar de gemeente gegaan voor hulp en daar is een traject gestart voor hem. Helaas is zijn vader onlangs overleden en ziet hij zijn moeder al een tijd niet maar is er wel gelukkig zeer goed contact met elkaar en ze spreken elkaar erg vaak. 

Guillermo is een hele sportieve jongen en fietst graag en heeft ook met de Homies de bekende fietstocht naar Parijs mee gefietst. Hiernaast rent hij elke ochtend voor zijn werk flink wat kilometers om in beweging te blijven en ook om het hoofd helder te houden wat hij noodzakelijk vindt voor de dagelijkse stress. Via de Regenboog groep is Guillermo uiteindelijk in contact gekomen met Steven van de Homies Foundation en is hij gekoppeld aan de vriendengroep van Sabine. Met een nieuw vangnet achter zich is er al een mijlpaal bereikt doordat hij inmiddels zo goed als schuldenvrij is. 

Via twee woningen waarmee Guillermo geholpen werd, is hij nu woonachtig bij een oude vriend waar hij tijdelijk terecht kan. De zoektocht naar een nieuwe woning is nog gaande en dat moet binnenkort lukken, maar de focus voor hem en zijn groep ligt op het rijbewijs waar hij al een tijd mee bezig is. Helaas is het de eerste keer niet gelukt maar dat kwam gelukkig alleen maar door de zenuwen. Als dit is binnengehaald wordt, komt stap 2 en kan Guillermo hopelijk zijn droombaan als chauffeur gaan waarmaken. De stip aan de horizon voor de tweede mijlpaal komt steeds dichter in beeld! 

Guillermo is een prachtig mens en hij mag trots zijn op zijn oprechtheid, integriteit en zijn enorme doorzettingsvermogen!