Word een Homie

Wil jij met jouw vriendengroep ook een dak- of thuisloze  weer op de rit zetten? 

Super dat je deze uitdaging aan wil gaan. Mooi dat je een echte Homie wilt worden! Want wij zijn een club met een missie, een club waar je echt iets kan betekenen voor onze samenleving waar niemand aan de zijlijn mag staan.

Wil je een Homies vriendengroep starten of ons op een andere manier helpen; met een dienst, een samenwerking of ons financieel steunen, laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

Wij hopen dat je een goede indruk hebt gekregen van wat we doen, waarom we het doen, en hoe we het doen. Om een nog beter beeld te krijgen adviseren we je de Homies Methode en de FAQ te bekijken. Als je hierna nog vragen hebt kun je een mail sturen naar info@homiesfoundation.nl

 

Hoe werkt het? De Homies Methode in 3 punten:

1. Vrienden!

De core van onze ‘Homies Methode’ is het koppelen van vriendengroepen aan dak-, thuis- of hulplozen. Mensen zoals jij en ik die door een scheiding, verlies van werk, ziekte, of iets anders zomaar ineens op straat staan. Dat hoeft niet per se letterlijk te zijn maar ze hebben wel acuut hulp nodig. Normaliter ga je dan naar je vrienden of familie, maar daar zit het probleem; die vrienden hebben ze niet, en daarom zijn wij er: Homies. 

Ogenschijnlijk grote problemen kunnen wij met onze vriendengroepen en onze partners sneller oplossen dan je denkt. Zoals altijd; vele handen maken licht werk. Als vriendengroep breng je het ‘sociale vangnet’ waardoor een Homie zich geborgen voelt en vandaar uit zijn leven weer op de rit kan krijgen. Vrienden helpen vrienden. Met raad en daad, een lach een traan én een biertje. That’s what friends are for.

2. Talent!

Niet iedereen heeft een droombaan. Maar wat nou als je met je talent en je passie aan de slag mag – dan gebeuren er wonderen.

Ieder mens heeft een droom; of je nou brandweerman of astronaut wilt worden. Onze Homies hebben ook hun dromen, en die hebben we bij de meeste ook waar kunnen maken. Daardoor heeft Nederland nu een geweldige nieuwe kraamverzorgster, een Chef kok, een sportleraar en een super vrolijke fietsenmaker. Met onze ‘methode’ gaan we meteen op het doel af. De juiste man op de juiste plek, door goede begeleiding, een cursus of een langere studie, én natuurlijk ons grote netwerk. Aanpakken, doelgericht aan de slag. Het werkt!

3. Meedoen!

In ónze maatschappij hoort iedereen erbij. 

Als Homies vrienden zetten we onze dak-, thuis- of hulplozen weer terug op de rit midden in onze maatschappij. We zijn geen logge instantie maar vrienden die thuis aan de keukentafel met een kop koffie, gebak of een biertje alles terugbrengen tot menselijke proporties. Ja ook zij horen erbij, dat voelen ze, en dat gaat best diep.

Naast concreet problemen oplossen door hulp bij het zoeken naar een woning, een baan, een studie, de administratie, geld en andere praktische zaken, zijn er ook sociale uitdagingen omdat hun wereld vaak alsmaar kleiner is geworden. Om iemand weer volwaardig deel te laten nemen aan onze samenleving helpen we ook met kleine dingen zoals een avondje bioscoop, een sportclub, een kaartclub, of samen een hapje doen. De menselijke factor. Door de Homies Methode wordt Nederland inclusiever, productiever én leuker. Dat noemen we win-win. Everybody happy! Of slaan we nu door? : – )