Partners

Partners die ons bijstaan en helpen om onze Homies weer helemaal op de rit te zetten!

Randstad

Werk is essentieel om een doel te hebben, je waardig te voelen en natuurlijk je eigen geld te verdienen. Randstad steunt ons met raad en daad.

De Regenboog Groep

Voor de juiste aansluiting worden daklozen via de Regenboog groep gematcht aan een passende vriendengroep. Daarnaast helpen zij met het vinden van gepaste Housing.

ROOM FOR CHANGE

Een tijdelijk Hotel voor een Dakloze. Crazy? Neen, helemaal niet. Room for change heeft een netwerk van Hotels die Daklozen in nood een tijdelijk onderkomen geven. Met 5 sterren!

Gerose

Gerose is een vastgoed ontwikkelaar die midden in de maatschappij staat en een steentje bij wil dragen. Ze zijn partner om Homies te helpen aan een job in de bouw en vastgoed sector. Zo helpen we elkaar. Homies for Homies.

Emolife

Emolife organiseert events voor goede doelen en heeft Bike for Homies georganiseerd voor Homies. Daarnaast helpen ze ons nu om een systeem te bouwen waar dak- en thuislozen en vriendengroepen elkaar makkelijker kunnen vinden.

 

Homies for Companies

Wil jij met jouw bedrijf ook iets moois doen voor onze maatschappij? Nodig ons dan uit. Onze Homies hebben een goed verhaal en sommigen ook een mooi muziekje in huis.

Samen kijken we naar wat jullie wensen en mogelijkheden zijn; een Homies vriendengroep starten met het hele bedrijf, of concreet helpen met werk, een dienst, of ons financieel supporten, het kan allemaal.

Lijkt het ook voor jullie iets, laat het ons weten, we komen graag naar jullie bedrijfsfeestje om er samen een betekenisvol feestje van te maken.

Ambassadeurs

Sander Schimmelpennick

Sander Schimmelpennick

ambassadeur

Ik doe mee aan Homies omdat ik me zorgen maak over de groter wordende kloof in Nederland tussen rijk en arm, haves en have-nots. Nadat het aantal daklozen in Nederland jarenlang daalde, is er de laatste jaren weer sprake van een flinke stijging. De verhalen zijn allemaal verschillend, maar de behoefte vaak hetzelfde: hulp. Die hulp bestaat uit geld, voorzieningen en een plek om te slapen, maar ook uit coaching en gezelligheid. Met Homies ‘adopteer’ je met je vrienden of vriendinnen een dakloze, en help je hem of haar een jaar lang om weer klaar te zijn voor de maatschappij. Concreet en dichtbij huis, en op deze manier maak je gebruik van alle talenten binnen jouw vriendengroep. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om iets terug te doen, zeker als je geluk in het leven hebt.

Team

Stevie Horsey

Stevie Horsey

voorzitter

Ongetwijfeld kennen we allemaal wel het gevoel, nu zou ik wel even een zetje kunnen gebruiken. Onze hulpvraag is echter niet altijd van dezelfde omvang. De trend van individualisering zet zich door, gemeenschapszin of noaberschap zijn vaak ver te zoeken. Met deze gedachten in het achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar initiatieven die invulling geven aan mijn vraag; Kan ik iets voor je doen? Niet lang geleden mocht ik vader worden en in aanloop daar naartoe ga je anders naar je omgeving kijken. In wat voor een wereld leef ik en in welke wereld moet mijn kind opgroeien, of stel je krijgt de vraag; Papa, wat heb jij gedaan om de wereld een klein beetje mooier te maken? Als voorzitter van de Homies foundation zou ik graag samen ons team van professionals en met vrijwilligers meer vriendengroepen willen bereiken en activeren om iets terug te geven aan die mensen in onze maatschappij die hulp kunnen gebruiken.

Ook jij bent in staat het verschil te maken voor je medemens die een tegenslag te veel moest verwerken. Sluit je ook aan en word een Homie. stevie@homiesfoundation.nl

Rita Renoult

Rita Renoult

secretaris

Ik ben gevraagd door Rob van Vijfeiken om aan te sluiten bij een vriendengroep met Rob en Hein om daklozen te begeleiden. Iets betekenen voor de medemens vind ik erg belangrijk. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij het AMC op de afdeling trauma, daar sprak ik met patiënten die geen bezoek kregen, ze konden hun verhaal bij je kwijt en je kon je ze een beetje opfleuren door middel van een gesprek.

Ik vind het erg leuk om daklozen te begeleiden en door middel van een gesprek te motiveren om bijv. Nederlandse les te volgen, om later een opleiding te gaan volgen en om samen uit te zoeken welke  droom zij willen verwezenlijken. Dat is mijn doel.

Voor mij is het een eer om als secretaris voor de Homies Foundation te werken samen met Steven, Rob, Femke en alle andere mooie mensen. rita@homiesfoundation.nl

Thomas Mittendorff

Thomas Mittendorff

penningmeester

Naast mijn huidige baan was ik al een tijdje opzoek naar een sociaal initiatief dat ik kon steunen. Toen Steven me vroeg of ik penningmeester wilde worden bij de Homies Foundation hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben super blij dat ik met mijn boekhoud skills een bijdrage kan leveren aan deze stichting. 

Iedereen krijgt met tegenslagen te maken, maar de één meer dan de ander. Ik hoop dat we met dit initiatief mensen kunnen helpen die een extra steuntje in de rug verdienen. thomas@homiesfoundation.nl

Steven Borghouts

Steven Borghouts

founder and accelerator

Iedereen hoort erbij, daar geloof ik in. Helaas heeft niet iedereen gelijke kansen en wij als Homies Foundation proberen daarin het verschil te maken.

In 2020 heb ik een fotoserie over daklozen gemaakt. Daarbij ben ik hun foto’s en verhalen met de wereld gaan delen. In oktober 2020 kwam hierdoor de dakloze Serviër Daniel Ivancevic tegen. Twee maanden daarvoor was ik met een maat van Nederland naar Turkije gefietst en ben dwars door Servië gegaan. Zijn verhaal raakte me enorm en ik besloot hem te helpen met mijn vrienden.

Ik werd erg geïnspireerd door de power van een sociaal netwerk, en met het idee dat we op deze manier veel meer daklozen konden gaan helpen. Iedereen wilt wel wat doen voor een medemens en het aantal dak- en thuis- en hulpelozen is fors gestegen. Ik streef ernaar om deze groepen mensen met elkaar te verbinden. Doe je mee? Homies for Homies! steven@homiesfoundation.nl

Femke Freling

Femke Freling

coördinator Homies en Homies vriendengroepen

Al enige tijd was ik aan het nadenken om naast mijn werk als purser voor KLM iets terug te geven aan de maatschappij. Toen ik meedeed aan Bike for Homies in 2022 werden mijn ogen geopend en kwam ik erachter dat alleen maar een homie zien en naar een homie zijn verhaal luisteren een groot verschil kan maken. Tijdens het fietsen kreeg ik een warm hart voor de Homies foundation en sindsdien begeleid ik homie Kithan in het dagelijks leven. Een kleine moeite voor mij, is een groot gebaar voor hem.

Ik zet mij met hart en ziel in voor de Homies Foundation: ik onderhoud het contact met de stichtingen en ik ben het aanspreekpunt van de captains van de vriendengroepen. Mooi, dankbaar werk èn meer zingeving aan mijn mooie leven, een leven dat wij iedereen gunnen! femke@homiesfoundation.nl

Rob van Vijfeijken

Rob van Vijfeijken

communicatie marketing

Steven (Borghout) kende ik via mijn beste vriend Steven (Oprinsen). Op een dag kwam hij met Daniel die dakloos was en echt heel snel hulp nodig had. Steven had niet ’n extra bedje, maar Douwe Bob wel. En zo is het balletje gaan rollen. De eerste ‘Homie’ was geboren, en daarmee ook de eerste ‘Homie vriendengroep’. Ik ben aan de zijlijn betrokken gebleven en startte zelf ook een vriendengroep voor Catherine uit Ghana die inmiddels een studie kraamverzorging doet, en haar droom waar kan maken.

Als reclame en communicatie man vond ik dat ik wel wat meer kon betekenen voor de Homies Foundation. Een nieuwe website, nieuwe socials, nieuwe events, alles om de Homies Foundation groter en sterker te maken. Want het dak- en thuislozen  probleem in Nederland wordt inmiddels onmenselijk. Tijd om er als samenleving zelf iets aan te doen; mét vrienden dus, en dat maakt de Homies Methodiek zo bijzonder. De maatschappij zijn wij. Een open deur, maar bij de Homies staat ie wijd open. Samen met Steven en mijn zoon Lou die de video’s maakt, doen wij de communicatie. Vrienden helpen vrienden idd, Homies for Homies. En garde! rob@homiesfoundation.nl