Kadhim

Dit is het verhaal van Kadhim en de vriendengroep van Mart Vlutters

| Tijdens de fietstocht van Steven en Sander naar Lapland, maakte ik voor het eerst kennis met de Homies Foundation. Het verhaal van Daniel inspireerde me meteen en ik realiseerde me dat ik ook graag iemand wilde helpen. Dus trommelde ik wat vrienden op en voor ik het wist hadden we een groep enthousiastelingen bij elkaar om de Homies Foundation te ondersteunen. We werden gematcht met Kadhim, een man oorspronkelijk uit Senegal die net een tijdelijke woning en fulltime werk had gevonden, met de droom om ooit fietsenmaker te worden.

Onze eerste ontmoeting vond plaats in een buurtcentrum in Amsterdam West, samen met iemand van de Regenboog. Hij was vanaf het begin heel open over zijn verhaal, wat het makkelijker maakte om een connectie te maken met ons (ga er maar aan staan met een groep van wildvreemden). Kadhim, of “Mamba” zoals hij zichzelf liever noemt, was bovendien onwijs positief en sociaal en nodigde ons meteen uit om Senegalees eten bij hem thuis te komen eten. In de weken die volgden, spraken we regelmatig met Kadhim af om elkaar beter te leren kennen en ook te ontdekken waar hij hulp nodig had.

Hoewel Kadhim al goed op weg was met zijn huisvesting en werk, merkten we dat hij soms moeite had met administratieve zaken vanwege de taalbarrière. Dit varieerde van brieven van de gemeente, een contract voor zijn werk, tot en met het opzeggen van abonnementen die hij ooit had afgesloten.Tijdens een BBQ die we organiseerden, leerden we ook zijn matties kennen, wat erg leuk was.

Recent hoorde Kadhim dat hij toch niet langer in zijn tijdelijke woning kon blijven. Toen zijn we samen met onze crew op zoek gegaan naar een nieuwe woning en hebben er een gevonden die hij waarschijnlijk deze week zal tekenen (fingers crossed). Kadhim heeft zijn leven nu goed op de rails en dat is vooral te danken aan zijn eigen doorzettingsvermogen. Daarbij is het mooi om iemand op kleine schaal een beetje te kunnen helpen. Mamba is in ieder geval een echte Homie geworden en ik ben blij dat ik hem heb leren kennen. En wie weet ga je hem ooit nog tegenkomen als fietsenmaker!

Kadhim een jaar verder, Ja gaat goed!