Mohamed

Dit is het verhaal van Mohammed en de vriendengroep van Joost Doevendans

| De 36-jarige Mohamed is een geboren en getogen Amsterdammer met Marokkaanse ouders en een oudere zus. Mo is een grote sportliefhebber, ondernemend en soms een beetje verlegen.
Na een gelukkige jeugd met vrienden, voetbal en een MBO diploma op zak kwam hij op straat terecht nadat het uitging met zijn vriendin waarmee hij samenwoonde. Onder andere schaamte zorgde ervoor dat hij twee jaar lang in een tent in het Flevopark woonde voordat hij om hulp vroeg. De constante zoektocht naar een woonplek in Amsterdam zorgde voor veel onrust en stress en het missen van een vaste basis maakte het lastig een baan te vinden.

Dit jaar behaalde hij met behulp van De Regenboog Groep een diploma aan de Johan Cruyff Academy als sportleraar en nu loopt hij via Gemeente Amsterdam 3 dagen per week stage bij verschillende basisscholen in Amsterdam om sportlessen te geven. Hij maakt enorme groei door!
Via De Regenboog Groep kwam hij ook in het passantenhotel terecht, waar hij op 20 december 2021 uit moest. De zoektocht en daarbij komende spanning begon weer.
Gelukkig kon eind november Mohamed via Homies Foundation aan de vriendengroep van Joost Doevendans worden gekoppeld. De boys kennen elkaar van de Hogere Hotelschool in Amsterdam, zijn tussen de 28-32 jaar en hebben met liefde een collectief gevormd om een stadgenoot te helpen.
Vanuit hun netwerk wisten zij binnen een week een anti kraak appartement in het door Mohamed geliefde Amsterdam Oost te bemachtigen. Nog geen week later stond hij glunderend met de sleutels in zijn eigen huiskamer, na meer dan 5 jaar geen eigen huis te hebben gehad pakt hij deze kans met beide handen aan en is sindsdien iedere dag in het huis te vinden om te klussen. Met veel hulp uit allerlei hoeken is het huis nu gevuld met meubels om vanaf volgende week het huis in te trekken. Zijn ambitie en dankbaarheid is groot, het is aanstekelijk.

Mo staat in zijn kracht en kan nu samen met zijn nieuwe Homies verder bouwen aan een stabiele basis. Mocht je connecties hebben in de sport of op een andere een andere manier kunnen helpen, horen we je graag.

Mo is back on track. Hij heeft zijn diploma sportleraar gehaald aan de Johan Cruyff Academy!

Mo met jawel Frankie Rijkaard en heeft nu zijn diploma aan de Johan Cruyff Academy als sportleraar.